RECENZIA: Tereza Benešová - Gjorkové, Tajemství minulosti

10. dubna 2012 v 10:16 | Sherylin Lee |  Recenzia na knihy
V poslednom čase viac čítam, ako píšem.
Teda aj píšem, veď posúďte sami.
Prinášam vám tentokrát dielo,
ktoré sa len prednedávnom objavilo na pultoch.



Obsah

Pod hladinou oceánu leží svět, o jehož existenci nemá lidstvo dodnes, ani ponětí. Dvanáctiletá Nefas o něm už pár let ví, ale teprve dnes nastal čas zařadit se mezi své. Mezi Gjorky. Nefas nechce nic víc, než najít konečně domov, pár přátel a zjistit proč vlastně musela vyrůstat stranou. V novém světě ji ale otevřená náruč rozhodně nečeká a její touha po kamarádech, se v mžiku smrskne na snahu proplout, a být neviditelná. Brzy sice zjišťuje, že pomoc může přijit z míst, odkud by ji nikdy nečekala, ale také, že kdo se ptá, mohl by dostat odpověď o kterou vlastně vůbec nestojí. Vstupte spolu s Nefas do místa, kde je všechno stejně nebezpečné, jako krásné a fascinující. Kde mají všichni svá malá tajemství a odraz minulosti je příliš silný na to, aby se dal jen tak překonat.

(zdroj: oficiálny text distribútora)

Po kliknutí na obr. sa objaví recenzia

(zdroj obr.: zaslala mi ju autorka knižky)

Zaujala Vás táto knižka?
Čo na ňu hovoríte?
Počuli ste už o nej?

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Zoocy(Shaxe) Zoocy(Shaxe) | Web | 10. dubna 2012 v 16:34 | Reagovat

Počujem o nej naozaj prvýkrát a som prekvapena... Vyzerá zaujímavo, ale či by som po nej siahla neviem... Po prečítani recenzie možno aj hej :D .... mám rada nové bytosti na scéne a páči sa mi ešte viac ako sa postavila k upírom, aspoň s tej recenzie to vyznieva v jej prospech :D

2 Beornottobe Beornottobe | Web | 10. dubna 2012 v 19:08 | Reagovat

O knize jsem ještě neslyšela, ale tak to se není, co divit, když je nová :) Když jsem si přečetla jen obsah tady na blogu, tak jsem si říkala, že to asi není kniha pro mě a že to bude tak pro tu věkovou kategorii 10-14 let, což také je, ale jak jsem si přečetla recenzi, tak už jsem i začala reálně uvažovat o tom, že si jí přečtu :) Zase bych mohla zkusit něco nového, aspoň uvidím, jak tam jsou podané ty nové bytosti a vztah k těm upírům.
Tak třeba se mi jednou tato kniha dostane do ruky a utvořím si i vlastní názor :)

3 Colleen Colleen | Web | 10. dubna 2012 v 22:03 | Reagovat

Děkuji za moc milou recenzi :-)
Můžu vás uklidnit, upíři jsou skutečně zmíněni jen okrajově. Já sama tyhle bytosti moc nemusím a podle toho s nimi pravděpodobně naložím, až se k nim zase vrátím :-D
S názorem, že je přeupírováno naprosto souhlasím...

4 Aynarra Aynarra | Web | 11. dubna 2012 v 14:58 | Reagovat

Jsem odhodlaná si ji v nejbližší době koupit. Je to něco nového a přesně tento styl mám taky ráda. :)

5 Eloran Arroway Eloran Arroway | Web | 11. dubna 2012 v 20:39 | Reagovat

Ach, vypadá to opravdu dost dobře! Takže jestli do toho jdeš [4]:, tak s ji taky přečtu! :)

6 Mniška Mniška | Web | 13. dubna 2012 v 8:07 | Reagovat

O knížce od Tebe slyším poprvé a musím říct, že tato recenze mě vážně zaujala. Myslím, že si titul knížky napíšu do seznamu knih, které bych chtěla přečíst. I když musím přiznat, že spoustu podobností s něčím osobně odsuzuji, jakmile v nějaké knížce shledám velkou inspiraci nějakým jiným dílem, už má u mě autor vroubek. Například když jsem četla Poselství jednorožců, měla jsem ze začátku pocit, že autorka se velmi inspirovala Pánem prstenů a to už byl pro mě jeden z nepřekonatelných problémů, se kterým se prostě já osobně nedokážu smířit.
Jak jsem ale psala, Tvá recenze mě zaujala a trpím zvědavostí po nových bytostech

7 Sherylin Lee Sherylin Lee | E-mail | Web | 13. dubna 2012 v 10:17 | Reagovat

[6]:Bytosti sú určite, že nové :) - teda ja som o nich doteraz nikde inde nepočula. Možno som zle informovaná :).

Knižka je jednoduchá :), rozprávka - povedala by som, ale s veľmi príjemným humorom.

[6]:

8 Yanny.)) Yanny.)) | Web | 6. května 2012 v 21:17 | Reagovat

Jů, tak to jsi ty, ta druhá šťastná duše, která měla knihu ještě před vydáním!? :) Mně jí totiž Terka poskytla taky, ještě v té papírové podobě :) Předala mi to dokonce osobně :P :D
Já mám na knížku podobný názor. Připomínalo mi to HP, ale právě proto se mi to tak líbilo. A upíři tam být nemuseli no... ale co :) i tak jsem to skousla :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Všetky práva vyhradené.