RECENZIA: Veronica Roth - Divergencia

15. července 2012 v 0:21 | Sherylin Lee |  Recenzia na knihy
Viem, že toto ste tu už mali, ale v inej forme a od Sofie. Mimochodom, prvýkrát som nahrávala na svoj web sama, takže ak uvidíte chyby, bude to mnou, ale som na seba pyšná, pyšná (kúsok). A čo sa týka recenzie, urobte si úsudok sami. Dôvody, prečo mám taký názor, som veľmi jasne uviedla.



Po toľkých kladných recenziách, ktoré som čítala o Divergencii, mám chuť ju hodiť do ohňa a poslať do horúcich pekiel. Táto kniha (?!) je živým príkladom toho, že v súčasnej konzumnej dobe sa dá speňažiť aj pekne zabalené hovno.Všemožne som sa snažila nájsť čosi pozitívneho na tomto "diele", a voalá, našla som to. Divergencia má celkom pekný obal (nehorázne sa podobá na obal knihy Hry o život). Vlastne celá kniha je slabším odvarom Hier o život!

Ale začnem pekne po poriadku. Divergencia je určená pre mladých ľudí - naivných, bez skúseností, zdravého uvažovania, bez skúseností a o akomkoľvek fungovaní systému, ľudského tela a bez logického myslenia.

pre pokračovanie kliknite na obrázok

Čítali ste túto knihu?
Aký je váš názor na ňu?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 8:23 | Reagovat

Toto je literatura, která mě nezajímá. Knihy, kde má hlavní roli teenager jsem četla asi dvě, Les rukou a zubů a Ztracený svět v podzemí. Mají dobrý nápad a snad i zpracování, ale že bych vyhledávala takové věci dál.. Ne.
Já osobně upřednostňuji to samé co u filmů, a ještě středověkou fantasy.

A počkej, ty je nazýváš chlapama? No to snad radši ne :D Ale, když se jim ti chlapci líbí, tak proč ne. Jen ať mi s tím dají pokoj:D

2 Klaudia Klaudia | Web | 15. července 2012 v 8:36 | Reagovat

Marley a ja- John Grogan, Dewey, kocúr v knižnici- Vicky Myron a Bret Writter (alebo nejak podobne, neviem jeho meno) :D
A samozrejme Pamäti gejše- Arthur Golden :) Dúfam, že som sa do hranice max 10 rokov zmestila ;)

3 Eruvië Eruvië | Web | 15. července 2012 v 9:00 | Reagovat

Tak to muselo být opravdu velmi originální, poučné a skvělé... :-/ Takže tuhle knihu, stejně jako Hladové hry opravdu číst nebudu :-) Moc mladí hrdinové :-)

4 sherylinlee sherylinlee | E-mail | Web | 15. července 2012 v 10:32 | Reagovat

[1]: Myslím si, že chlapmi ich nazývam preto, lebo aj o dvadsať rokov sa muži správajú tak isto: ako malé deti. Česť výnimkám.

5 sherylinlee sherylinlee | E-mail | Web | 15. července 2012 v 10:37 | Reagovat

[3]: Hej bolo, viem ako nechcem písať. Aj keď sa tá kniha preslávila (?!). Nechápem to. Ľudia sa mi začínajú zdať naivní - čím ďalej, tým viac.

6 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 12:38 | Reagovat

Tehdy jsem byla úplně jiná. Změnila jsem se po všech stránkách. Před rokem a půl jsem poslouchala pop, četla to co moji vrstevníci a filmy jsem mohla všechny... Teď? Poslouchám death metal, miluju tmavé a depresivní prostředí jak pro knihu, tak pro film. Lidé se mění, ještě řekni, že ty jsi se v pubertě nijak nezměnila :)

7 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 12:57 | Reagovat

Prosím tě, kolik ti je vlastně let? :)

8 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 13:09 | Reagovat

21 let... to mě překvapilo. :)

Zkus hádat :D

9 Tokiohotel-svk: Popcorn Tokiohotel-svk: Popcorn | Web | 15. července 2012 v 13:22 | Reagovat

ten môj blog.. no nejak už naň nie je čas. plus mi z neho fotky dávali ľudia do skupín na FB.. :D takže som prestala s ním.. fungujem len na TH.. a tu je taký môj denníček http://tokiohotel-svk.blog.cz/rubrika/jkmapp :D

10 Tokiohotel-svk: Popcorn Tokiohotel-svk: Popcorn | Web | 15. července 2012 v 13:27 | Reagovat

fotka :D
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/541587_3493797231848_997183466_n.jpg
:D

11 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 13:37 | Reagovat

Noo, Tolik, jako jsi řekla ty, mi hádají skoro všichni, a všichni se spletli. Za chvíli bude čtrnáct. :)

12 Pealia Pealia | Web | 15. července 2012 v 13:38 | Reagovat

[11]: mi bude*

13 Klaudia Klaudia | Web | 15. července 2012 v 13:47 | Reagovat

A čo Válka s mloky? :D R.U.R.- Rossums Universal Robots (ak sa dobre pamätám). A aké diela od Shakespeara? Hamlet? Ale nezabudni na francúszku klasiku ako je Moliére, ak už čítaš klasiku. Ako som len mala rada Alcesta:
"Nech pisateľ nenudí nudnými rečami čitateľov svojich"- neviem to presne, ale smiala som sa na tom :D Opisy! A keď je ich aj nadmerné množstvo...

14 Aelis Aelis | Web | 15. července 2012 v 13:51 | Reagovat

Tuhle knížku jsem držela v ruce v knihkupectví, po přečtení půlky anotace jsem jí odložila. Mám pocit, že mě odradily hlavně věci jako ,,hrdinka narazí na šíleně nebezpečného chlapce". něco takového už zkrátka nezvládnu. :D
Hmm. Je zvláštní, že si tam mají v 16 vybírat, kam se dají. V 15 by to bylo logičtější, ale tak co? Pokud se nemýlím v Nádherných bytostech tam té slečně bylo tak 16, když se začalo něco dít. :D

Myslela jsem, že je to dobrá knížka, ale když to popisuješ takhle, zní to jako nehorázná blbost.

A upřímně, stejně si nedokážu představit, že bych teď třeba měla zachránit svět (no, vlastně až v září, protože zatím mi je 15). Sakra, to byste byli docela v intimních místech, protože bych umřela na prvním rohu... A bylo by po světě! :D

15 Vera Vera | Web | 16. července 2012 v 17:12 | Reagovat

knížku jsem nečetla, ale obal mě zaujal a mám ji rezervovanou. četla jsem na ni jen ty "kladné recenze" a tak jsem si myslela, že bude jedna z těch "lepších".
ale nevím, to, co tu uvádíš úplně změnilo můj pohled na tohle dílo...tak uvidím po pár stránkách, jestli ji dočtu do konce...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

Všetky práva vyhradené.